Udvikling af metode til Helhedsorienteret Byfornyelse

2017
Klient
Københavns Kommune

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Helvetica; -webkit-text-stroke: #000000} span.s1 {font-kerning: none} Kan der komme gevinster ud af, at områdefornyelse, bygningsfornyelse og gårdfornyelse udvikler tætte samarbejder? Og kan gevinsterne både være at borgerne oplever en sammenhængende kommunal indsats, og at projekterne fysisk bliver stærkere og medvirker til at skabe sammenhængende kvalitet i by og byrum?

Københavns Kommune har stillet spørgsmålet, og jeg hjælper med at finde svaret i en udviklingsproces, hvor vi afsøger de forskellige indsatsers forløb, aktører og kriterier og udvikler en metode til at flette dem. Metoden afprøver vi på konkrete cases i Københavns Nordvestkvarter.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Helvetica; -webkit-text-stroke: #000000} span.s1 {font-kerning: none} Arbejdet er et forprojekt, som dels skal udvikle den generiske metode, som efterfølgende kan benyttes i hele kommunen, og dels skal udvikle en specifik projektplan for helhedsorienteret byfornyelse, som efterfølgende kan realiseres.

Arbejdet udvikles i en arbejdsgruppe med medarbejdere fra de tre kontorer i Københavns Kommune, områdefornyelse, gårdfornyelse og bygningsfornyelse, og med en styregruppe og bredere aktørgruppe, som jeg har formuleret projektet i samarbejde med.